Suunnistus
Säkyläläinen, Hiisirastia edustava, Noora Koskinen on ikäluokkansa kärkisuunnistaja Suomessa.

Säkylän Urheilijat on huippusuunnistuksen rinnalla tukenut voimakkaasti myös lajin harrastuspohjan vahvistamista kotikunnassaan. Tässä työssä on yhteistyön hedelmiä päästy nauttimaan myös Säkylän Varuskunnan Urheilijoiden, Köyliön Lallien, Eura-Kauttuan Urheilijoiden, Yläneen Kirin ja monen muun lähiseudun toimijan kanssa.

Erityisen suosittuja ovat olleet viikoittaiset kuntorastit, joihin on kokoonnuttu perinteisesti sankoin joukoin. Oman panoksensa ovat vaatineet myös seuran suunnistuskoulut, joita aikoinaan järjestettiin aloitteleville harrastajille kilpailukausien aluksi.

SM-mitalistien nimilista on Urho Kujalan, Markku Jauhiaisen ja Arto Kojon jälkeen lyhyt. Sellaisen on pystynyt voittamaan ainoastaan paremmin ampumahiihtäjänä tunnettu Timo Lehtimäki. Timon mitali on vuodelta 1978, jolloin hän nappasi hopeaa M 18-sarjan yösuunnistuksessa.

Satakunnan piirin mestaruusrasteilla seuran edustajat ovat sen sijaan menestyneet hienosti. 70-luvun alkuvuosina milteipä säännöllisiä pm- mitalisteja olivat Kujalan ja Jauhiaisen lisäksi Kalevi Eilu, Erkki Laine ja Matti Juhonsalo. Hyvin rastijahdissa pärjäsivät myös Raimo Laitinen, Karit Anttila ja Sumiala, Juha Poutiainen, Matti Niemi, Timo Pitkäkangas, Erkki Kallio sekä seuran uusin suunnistuslupaus Yrjö Kujala. Mainittakoon, että seuran nousevasti naiskaartista Satu Eilu ylsi vuonna 1981 aina I-luokkaan asti.

Suunnistusjaoston viimeisin tilastomerkintä löytyy vuodelta 1986. Sen mukaan Säkylän Urheilijat voitti hiihtosuunnistuksen pm- kisoissa viestikultaa joukkueella Matti Selivaara, Veikko Halkivaha ja Antti Narmio. Henkilökohtaisessa kilpailussa Selivaara nousi vielä toistamiseen korkeimmalle korokkeelle.

Tämän jälkeen jaoston aktiivinen toiminta alkoi pikku hiljaa hiipua. Uusi kotipesä löytyi vuonna 1999 perustetusta suunnistuksen alueellisesta erikoisseurasta Hiisirastista, johon useimmat seura-aktivistit liittyivät. Säkyläläistaustaiset suunnistajat ovat toki tällä hetkelläkin näkyvästi esillä lehtien otsikoissa, tosin muissa seuroissa kilpaillen. Esimerkkeinä voi mainita vaikkapa Marika Teinin ja Noora Koskisen, tulevaisuuden huippunimiä kumpikin.

Säkylän Urheilijat on järjestänyt toimintavuosiensa aikana lukemattoman määrän sekä piiri- että kansallisen tason kilpailuja. Eniten lajiaktivistien voimavaroja on kysynyt suunnistuksen SM II-kilpailu, jonka järjestelyvastuu oli seuralla vuonna 1982.

Sivustosta

Sivustosta
Toteutus

Täydennä historiikkia

Lähetä palautetta tai kerro meille muistojasi seurasta.

Lähetä viestisi tästä

Ota yhteyttä

Säkylän Urheilijat ry
Seuratalo Honkala 2 krs
Poroholmantie 1, 27800 Säkylä
toimisto@sakylanurheilijat.fi