Yleisurheilu
Säkylän Urheilijoilla on ollut myös 1960-ja 1970-luvun huippuvuosien jälkeen riveissään iso joukko loistavia yleisurheilijoita. Huovinrinteen urheilullinen veljeskaksikko Jari ja Kimmo Levander lähtivät kokeilemaan rajojaan piiritasolle vuonna 1977. Kotiin palattiin heti mitalit taskussa, kun Jari voitti poikien pika-aidat ja Kimmo oli 10-vuotiaiden korkeuden ykkönen. Mestareiksi ylsivät samoissa kisoissa myös Keijo Elonen kuulassa ja Ilkka Niemelä aidoissa.

Poikien lähes kymmenvuotiseen urheilu-uraan mahtuu hienoja hetkiä niin viesteissä kuin yksilölajeissakin. Likimain samaan ikäpolveen ja pm-kilpailujen vakiomitalisteihin kuuluivat myös mm. Tero Koivisto, Jukka-Pekka Puumalainen, Jyrki Varjonen, Tero Alasmäki, Timo Jaakkola, Jouko Mäkinen, Petri Korpinen, Ilkka Niemelä, Jukka Nikula ja Harri Kasvi.

Tyttöjen puolelta parhaimpaan tuloskuntoon ylsivät Kati Suikkanen, Satu Lehto, Marjo Varjonen ja Anne Mäkinen sekä hieman nuoremmasta kaartista Jussi Kompuinen, Timo Sälli, Jani Seppälä, Päivi ja Jarmo Tiensuu, Suvi Aaltonen, Marjut Jaakkola sekä Sanna Metsänranta.

Näiden hienojen urheilumuistojen taustalta löytyy Esko Isotalon uuttera työ lajin parissa. Hänen aikakaudellaan yleisurheilukoulut elivät tavallaan toista kukoistuskauttaan seuran pitkässä historiassa. Eskolla oli tapana raportoida lajin kisatulokset paikallislehteen itse kirjoittaen. Se tapahtui aina hyvin suorasukaiseen tyyliin. Niinpä urheilijat pääsivät lehden sivuilta lukemaan, mikä asia oli milläkin kertaa ollut paremman menestymisen esteenä. Toisaalta hän muisti kirjoituksissaan tuoda esiin myös hyvät ja yllätyksellisimmät urheiluteot.

Erityistä huolta Esko Isotalo kantoi 80-luvun alun hupenevista tyttöurheilijoista. Joskus syyttävä sormi osoitti jopa paikalliseen naisvoimisteluun, jolta hän toivoi parempaa yhteistoimintaa yleisurheilun silloisen osallistumisvajeen korjaamiseksi.

Takaisin mitalikantaan

Yleisurheilun palautti takaisin SM-mitalikantaan Mika Toivanen, joka voitti 14-vuotiaiden keihäshopeaa vuonna 1983. Nykyisin maamme eturivin muusikkona tunnettu Toivanen pärjäsi hyvin myös piiritasolla. Lajeina olivat keihään lisäksi yleensä moukari ja kuula, joista pääosin kultaisia mitaleja kertyi monen vuoden ajan.

Jussi Kosusen parhaat juoksuvuodet osuivat 90-luvun alkupuolelle, jolloin nuorukainen nappasi neljässä vuodessa kolme SM-mitalia. Jussin paraatimatka oli 800 metriä. Ensimmäinen kulta irtosi 14-vuotiaana Vetoapukisoissa. Kaksi vuotta myöhemmin hän seisoi palkintopallin korkeimmalla korokkeella M16-sarjassa. Seuraavana vuonna Säkylän Urheilijoiden lahjakas maileri oli vielä M17-sarjassa hopealla.

Elina Laxin huikeiden mitalivuosien jälkeen säkyläläistä naisenergiaa esitteli Sanni Halkivaha kolmella kiekkopronssillaan. Viimeisimmät yleisurheilun kultamitalit ovat tältä kesältä. Moukarinheittäjä Sanni Saarisen mestaruus tuli N22 -sarjassa ja 15-vuotiaan Kalle Kompuisen 300 metrin juoksussa.

Sivustosta

Sivustosta
Toteutus

Täydennä historiikkia

Lähetä palautetta tai kerro meille muistojasi seurasta.

Lähetä viestisi tästä

Ota yhteyttä

Säkylän Urheilijat ry
Seuratalo Honkala 2 krs
Poroholmantie 1, 27800 Säkylä
toimisto@sakylanurheilijat.fi